De bereikbaarheid van de Waalhaven in Nijmegen zal in de komende tijd wegens wegwerkzaamheden veranderen. Leest u aub met aandacht de onderstaande onderdelen uit een brief van de Gemeente Nijmegen aan alle inwoners van Nijmegen West. En bestudeer het bijgevoegde plattegrond. (Door op de plattegrond te klikken wordt de weergave vergroot.)

In Nijmegen West, rondom de Waalhaven, verandert er de komende jaren veel. Er komen nog woningen bij in het Waalfront, er komt een nieuwe parkeergarage met woontoren vlak bij de Hezelpoort en het station krijgt een nieuwe ingang in West. Hierdoor wordt het drukker in dit gebied.  Daar worden de komende jaren de wegen op aangepast, voor fietsers, het openbaar vervoer en automobilisten.

De aanpassingen starten aan de Laan van Oost-Indië en de Weurtseweg. Vanaf 20 maart verandert de verkeerssituatie. De Weurtseweg zal voor langere tijd afgesloten zijn voor het doorgaande verkeer en dus ook voor het openbaar vervoer. Uiteindelijk zal bijna heel de Weurtseweg veranderen in een fietsstraat en wordt de Laan van Oost-Indië de doorgaande weg.

In het kort: Wat betekent het werk aan de wegen voor u?

20 maart-16 april:
Vanaf 20 maart  is de Laan van Oost-Indië dicht. De huizen aan de straat zijn wel bereikbaar en er komt een tijdelijke weg naar de haven. Het verkeer kan in deze periode nog wel over de Weurtseweg. Maar er rijden minder bussen.

16 april-25 juni:
In deze periode gaat de Weurtseweg dicht tussen Flavus en de Voorstadslaan. Het Waterkwartier blijft voor bewoners het best bereikbaar via de Marialaan en de Waterstraat. Fietsers kunnen wel dicht in de buurt langs de werkzaamheden rijden. Voor het autoverkeer stad in en stad uit betekent dit dat het wordt omgeleid via de route Tunnelweg – Marialaan – Industrieweg  –Oversteek.

Bussen rijden vanaf 20 maart andere routes
De lijnen 3 en 14 rijden vanaf 20 maart een route via de Waalbrug en komen dus tijdelijk niet in het Waterkwartier. De alternatieve routes zullen via de Waalkade of via de Singels lopen.

 De lijnen 5 en 85 rijden een route via de Kanaalstraat en de Waterstraat.  En na 16 april via de Voorstadslaan, Niersstraat en Waterstraat. Op de omleidingsroutes worden nog enkele tijdelijke maatregelen genomen. Er gaan drempels weg en er komen tijdelijke bushaltes.

Na de zomer
Na de zomer wordt de Weurtseweg verder ingericht als fietsstraat. De Laan van Oost-Indië wordt de doorgaande weg voor het autoverkeer.