Tweede Pinksterdag maandag 6 juni is het dan eindelijk zover. De uitgestelde viering (van Tweede Kerstdag 2021) van het 50-jarig jubileum kan beginnen.

Even is het spannend of we het droog kunnen houden, maar gelukkig gaat het goed. Een half uur nadat de eucharistieviering was afgelopen begint het te regenen.

De hele dag is een mooie dag geworden met een opkomst van meer dan 350 genodigden. Het begint met de eucharistieviering met celebranten: bisschop em. Ad van Luyn; Provinciaal Wilfried Wambeke; landelijk aalmoezenier Duitsland Sascha Ellinghaus (voor de kermis en circus) en natuurlijk aalmoezenier Bernhard van Welzenes. De mis wordt muzikaal ondersteund door het jongerenkoor Quintessens van de parochie ‘De Goede Herder’; KSCC Kerkkoor en zanger Jacq Verkerk.

Na afloop van de viering is het feest verplaatst naar het partyschip ‘Jules Verne’.

Daar werd koffie en thee geserveerd met een broodje. Gevolgd door een lekkere oliebol die ons geschonken is door de familie Duyts – Knubben. De 500 oliebollen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Buiten begint het te regenen.

Het wordt tijd voor de toespraken en het aanbieden van het jubileumboek: ‘Onderweg in de toekomst’ geschreven door Hans Jacobs.

De aalmoezenier werd toegesproken door o.a. Dick Wijte, voorzitter van de Landelijke Parochie; Atze Lubach namens de kermisbonden; Ad Lansink, voormalig politicus; Paul Goris, namens de CBRB; Cristine Beutler – Lotz, dominee Evangelische Schaustellerseelsorge; Albert Ritter, namens ESU; Fransina Sipkema, namens de Vrouwenbond van Kermisexploitanten; Annette Schwer, namens ENTE en Johannes Reinders, namens Grieth Schifferverein.

 

Rond 15.00 uur is het feest afgelopen en ging iedereen vrolijk en voldaan huiswaarts.

 Foto’s: Michiel Jacobs, Frank Veldkamp.