Schippersmast aan de Sterreschans in Doornenburg officieel in gebruik genomen.

Zaterdag 23 april was het zover, de lang gekoesterde wens van schippersvereniging Sterreschans, ging officieel in vervulling.

Eerst een openingswoord van de voorzitter, over het ontstaan van het plan tijdens Sail Pannerdensch Kanaal 2007, een schippersvereniging op te richten, dat in 2008 werkelijkheid werd.

Ook het plaatsen van een mast aan het Pannerdensch Kanaal te plaatsen was het plan, door uiteenlopende oorzaken werd dat afgelopen weekend pas een feit.

Het was de beurt aan de vijf dames van het eerste uur, om de vlaggen met de namen van hun schip erop het eerste te hijsen, waarna de vrouw van de voorzitter de Doornenburgse vlag erbij hees. 

Toen kwam aalmoezenier Bernard van Welzenes van KSCC Nijmegen, tevens voorzitter van schippersvereniging St. Nicolaas uit Millingen. De aalmoezenier nam de microfoon ter hand en sprak lovende woorden uit over de Schippersmast, de organisatie en vooral de saamhorigheid van de schippers.

Samen met Jan Strijbos van St. Nicolaas, werden de vlaggen van het KSCC uit Nijmegen en de vlag uit Millingen erbij gehesen.

Waarna het de beurt was aan burgemeester mevrouw Kalfs van Lingewaard de Lingewaardse vlindervlag erbij te hijsen.

De voorzitter sloot het officiële gedeelte, met de oude traditionele drie belslagen, die vroeger door de sleepboten op Rijn gebruikt werd af met de woorden: Wij wensen schippersvereniging, symbolisch een behouden vaart.

Hierna werd iedereen uitgenodigd mee te gaan naar de thuishaven, het OC in Doornenburg voor een ‘schippersbakkie’ en om ook de daar opgebouwde binnenvaarttentoonstelling te bewonderen.

Bekijk hieronder de video. Onder de video staan alle foto’s die op de dag zijn genomen.