Donderdag 15 september werd het nieuwe activiteitenjaar geopend. Zo’n 70 mensen woonden de opening bij.

Na een kort welkomwoord door voorzitter KSCC/KSW Jos Rouw nam de aalmoezenier het over en introduceerde vakkundig de verschillende vrijwilligers die hun plannen voor het komende jaar kwamen toelichten. Een activiteit die hier speciaal vermeld dient te worden is dat in 2023 er weer een PWA-vakantie voor zieken en hulpbehoevenden zal worden georganiseerd.

Het officiële gedeelte eindigde met de onthulling van enkele museumpanelen aan de wand van de aula. De panelen beschrijven de geschiedenis van de schippersfamilie van Frank Antonie van Alphen; schrijver en stadsgids in Nijmegen. Hierna volgde een gezamenlijke toost op het nieuwe activiteitenjaar.

Na dit officiële gedeelte werd de barbecue aangezwengeld. Iedereen kon zijn buikje vol eten en dat werd ook gedaan. Sommige kwamen zelfs voor een derde keer terug, zo lekker was het.

De spijsvertering werd bevorderd door de muziek van accordeonist Han Verhagen. Wat volgde was een medley van liedjes die door alle aanwezigen vrolijk werd meegezongen. En een solo-optreden van onze eigen volkszanger Cees Lagarde. Ondertussen werden de gaatjes die nog in de maag waren, opgevuld met een al dan niet alcoholische versnapering.

 

We mogen met gepaste trots melden dat het een fijne en gezellige dag is geweest. En alle hulde aan de organisatoren van deze dag.