Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Carnavalsmis KSCC Nijmegen

19 februari @ 10:49 - 12:30

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

Zondag 19 februari gaat weer een grote stoet Knotsenburgse carnavalisten en andere belangstellenden naar de Petrus Canisiuskerk in de Molenstraat, om daar gezamenlijk vanaf 11 minuten voor 11.00 uur de inwijding van het Knotsenburgse carnaval te vieren. Voorafgaand aan de carnavalsmis is er een intocht met het Gilde van St. Antonius Abt uit Mook, vaandel en vlaggendragers van de Knotsenburgse verenigingen en natuurlijk ook de beide Prinsen van het Nimweegs Carnaval.

Motto: Knotsenburg. Het masker blieft af !

Het is een bijzondere traditie geworden om, op de zondag van carnaval, dit feest met een Eucharistieviering te openen. Dit keer een carnavalesk jubileum, de 33e Carnavalsmis in Knotsenburg en 26 jaar een gastvrije ontvangst in deze prachtige kerk.  De Molenstraatskerk, gelegen in hartje Knotsenburg, zal ook dit keer weer feestelijk versierd zijn. Aalmoezenier Bernard van Welzenes sdb, geestelijk adviseur van de vereniging Prinsenconvent Knotsenburg, zal samen met Pastoor Eduard Kimman sj en Jesus Buena scj in deze viering voorgaan.

Muzikale inbreng is er uiteraard ook. Er is een bijzondere bijdrage van het Koninklijk Nijmeegs Mannenkoor Light, prachtige zang van Mezzo-sopraan Maria van den Broek met begeleiding van Marcus de Haard, de zanggroep Kiepefel. Ook dit keer zal het zeker weer genieten worden van de muzikale klanken van het orkest “De Kwakbergband”.

De canrnavalsmis wordt via livestream uitgezonden. Klik hier om de uitzending te volgen.

ER IS DEZE ZONDAG GEEN KSCC ZONDAGSMIS OP HET SCHIPPERSCENTRUM!

Gegevens

Datum:
19 februari
Tijd:
10:49 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Carnavalsmis KSCC Knotsenburg
Molenstraat 37
Nijmegen, 6511 HA Nederland
+ Google Maps