Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Carnavalsmis KSCC Nijmegen

11 februari @ 10:49 - 12:30

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

De Carnavalsmis die in ons Knotsenburg nu voor de 34e keer gevierd gaat worden, wordt wederom een feestelijke en muzikale opening van het Knotsenburgse Carnavalsfeest. Deze feestelijke viering zal ook nu weer keer plaats hebben in de Petrus Canisiuskerk, gelegen aan onze Molenstraat.

De entree is ieder jaar weer bijzonder. Vooraf gegaan door het Gilde Sint Antonius Abt uit Mook, volgen vaandel/vlaggendragers uit Knotsenburg. Aansluitend op een apart uitgevoerd Prinsenlied volgen de voorgangers en de beide Prinsenkabinetten. Voorgangers tijdens deze viering zijn landelijk aalmoezenier Bernhard van Welzenes sdb en de pastoor van de “Molenstraatskerk” Eduard Kimman sj.

Tijdens deze viering is er ook voor beide Prinsen van Knotsenburg Stijn I en Ties I een belangrijke rol weggelegd, zij zullen beiden hun eigen lezing houden. Bij deze viering muziek van de Kwakberg band en koorzang uitgevoerd door het AMDG koor van de parochie. Aansluitend een herdenkingsmoment brengen Kim & The Koppers een heel bijzonder lied t.w. “Er is zoveel” , dit geheel met eigen begeleiding.

Knotsenburg kiest elk jaar een Nijmeegs goed doel voor de collecte opbrengst. Vorig jaar was deze opbrengst, ruim € 1125.- bestemd voor het Amalia Kinderfonds gevestigd in ons Radboud umc. Nu heeft men de keuze gemaakt voor De Vrienden van het CWZ. Zij werken samen met de collega’s van het Intensive Care (lC) aan een droom voor veel patiënten en zorgverleners n.l. het verwezenlijken van het project “Beter Buiten”. Hierover heeft u vast en zeker al veel over gelezen in de Gelderlander, in ieder geval een prachtig doel wat de Knotsenburgers zeker zal aanspreken.

Aansluitend de misviering gaan alle kerkbezoekers met muziekkapel en vlaggendragers in optocht de z.g.n. Ummegang, naar het beeld De Hommage. Hier heeft aalmoezenier Bernhard van Welzenes sdb het laatste woord. De afsluiting van de viering vindt plaats met de zegening van alle aanwezige Carnavalisten met het echte Waalwater. Dan is het echt de start van het carnavalsfeest.

De canrnavalsmis wordt via livestream uitgezonden. Klik hier om de uitzending te volgen.

ER IS DEZE ZONDAG GEEN KSCC ZONDAGSMIS OP HET SCHIPPERSCENTRUM! OP ZONDAG 18 FEBRUARI ASKRUISJE HALEN!

Gegevens

Datum:
11 februari
Tijd:
10:49 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Carnavalsmis KSCC Knotsenburg
Molenstraat 37
Nijmegen, 6511 HA Nederland
+ Google Maps