Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opening: 750 jaar Nijmeegse kermis

16 mei 2023 @ 14:00 - 16:00

Op dinsdag 16 mei om 14:00 uur, in de Mariënburgkapel te Nijmegen, vindt de officiële opening plaats van onze expositie over de geschiedenis van de Nijmeegse kermis.

De opening van de expositie is een bijzonder moment, omdat we voor deze tentoonstelling hebben samengewerkt met auteur René van Hoften. Zijn expertise op het gebied van de geschiedenis van de kermis heeft ons geholpen om een fascinerende en informatieve expositie samen te stellen. Bovendien is dit de eerste expositie die we presenteren sinds de renovatie van de kapel, waardoor het extra speciaal is.

De expositie zal een overzicht geven van de rijke geschiedenis van de Nijmeegse kermis, die dit jaar haar 750-jarig jubileum viert, en zal een fascinerende kijk bieden op hoe de kermis zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en veranderd. We hebben verschillende foto’s, video’s en andere memorabilia verzameld om deze expositie mogelijk te maken.

De opening van de expositie zal plaatsvinden in de Mariënburgkapel te Nijmegen, en zal worden bijgewoond door professionals en liefhebbers uit de kermiswereld. Na een inleiding door Atze Lubach-Koers, voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders BOVAK, zal onze directeur Robin Hoeks de expositie officieel openen. Daarna is er gelegenheid om de expositie te bekijken onder het genot van een drankje.

U dient zich voor deze middag aan te melden via de website van Huis van de Nijmeegse geschiedenis.

Gegevens

Datum:
16 mei 2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
http://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/

Locatie

Mariënburgkapel Nijmegen
Mariënburg 26
Nijmegen, 6511 PS
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie