Voorafgaand aan de Carnavalsmis was er een intocht met het Gilde van St. Antonius Abt uit Mook, vaandel en vlaggendragers van de Knotsenburgse verenigingen en natuurlijk ook de beide Prinsen van het Nimweegs Carnaval.

Het motto van de mis was: Knotsenburg. Het masker blieft af !

Het is een bijzondere traditie geworden om, op de zondag van carnaval, dit feest met een Eucharistieviering te openen. Dit keer een carnavalesk jubileum, de 33e Carnavalsmis in Knotsenburg en 26 jaar een gastvrije ontvangst in deze prachtige kerk.  De Petrus Canisius kerk aan de Molenstraat was ook dit keer weer feestelijk versierd zijn. Aalmoezenier Bernhard van Welzenes sdb, geestelijk adviseur van de vereniging Prinsenconvent Knotsenburg, ging samen met Pastoor Eduard Kimman sj en Jesus Buena scj deze viering voor.

Muzikale inbreng was er uiteraard ook. Een bijzondere bijdrage van het Koninklijk Nijmeegs Mannenkoor Light, prachtige zang van Mezzo-sopraan Maria van den Broek met begeleiding van Marcus de Haard, de zanggroep Kiepefel. En ook dit keer kon er genoten worden van de muzikale klanken van het orkest “De Kwakbergband”.

De foto’s zijn zogeheten ‘stills’ genomen uit de livestreamuitzending die van de Carnavalsmis gemaakt is. U kunt overigens de Carnavalsmis terugkijken via onze website.