Gezellig Schipperskerstfeest in Doornenburg

Schippersvereniging Sterreschans uit Doornenburg, organiseerde voor het eerst een druk bezochte Schipperskerstfeestmiddag woensdag 21 december.
Na een welkomstwoord van de voorzitter, was het de beurt aan de weleerwaarde heer, Aalmoezenier Bernhard van Welzenes, die op zijn eigen vertrouwde wijze, door eerst verschillende kaarsjes aan te steken met een Kerstkrib afbeeldingen erop, de aanwezige te boeien met het brengen van de Kers gedachte.
Marijke Roosen, begeleid op de piano door Maartje Woning, zong met haar mooie stem verschillende bekende Kerstliederen, die meegezongen konden worden. Als laatste zong Marijke “Ere Zij God” ter afsluiting, wat door de aanwezigen werd meegezongen.
In de twee pauze speelde accordeonist Leo Lenting een mix van Kerst en zeemansliedjes, wat met een applaus werd beloond. Ook dominee Natalie Da Costa vertelde een mooie Kerstboodschap. Tussendoor werd er koffie met stol, warme hapjes en consumpties geserveerd, ter afsluiting kwamen nog broodjes warm met koffie.
Een fijn Schipperskerstfeest zat er op, namens iedereen gaat dank uit naar de bediening van het OC en keerden ieder voldaan huiswaarts.
Foto’s: Jaap Stienstra.