Lunch

Op 13 april stond dit uitstapje gepland. Om 12.00 uur begon het met een lunch bij de Thornsche Molen. We waren met 56 aanmeldingen en iedereen was super op tijd. Alles stond mooi klaar, tafels gedekt. Onder het genot van koffie, thee of jus d’orange en een lunchplankje met brood, kroket, gebakken ei en kaas met salade was het smullen geblazen.

Het weer

Het weer zag er even niet zo goed uit, regen tijdens het eten, maar ja, wat nu valt, valt straks niet, zeg ik altijd.

De rondrit

Om 13.45 uur, ja hoor, daar kwamen de treintjes aanrijden, 3 stuks. Iedereen enthousiast, het leek wel een schoolreisje! Iedereen op de plek, en ja hoor, het was droog! Op weg door de Ooijpolder, over de dijk en de man achter de microfoon gaf een mooie uitleg over de omgeving.

Helaas waren er werkzaamheden op de dijk en mochten we eigenlijk niet verder, keren was niet mogelijk. Er was vanmorgen nog toestemming gegeven, maar de werklieden waren niet zo blij hiermee en sputterden tegen. Uiteindelijk kwam het toch goed en konden we verder. Met zon!!

Na een ruim uur waren we weer terug bij de Thornsche Molen, iedereen voldaan en dan denken, iedereen gaat naar huis… Nee hoor, bijna iedereen ging nog gezellig napraten en drankje(s) doen.

Geslaagde middag

Al met al, het was een hele fijne middag, iedereen voldaan en tevreden en daar organiseert de Soos het ook voor.

Gemma Raats
Foto’s Gemma Raats