Dinsdag 18 juli werd vanaf vier uur op verschillende tijdstippen, zowel op de Wedren/Julianaplein als op Heumensoord, het startschot gegeven aan 43.363 wandelaars. 94 sportievelingen hadden zich dit jaar verbonden aan de K.S.C.C.-verzorging en dat versterkte na een kennismaking en een informatierondje op maandagmiddag aan boord van het schipperscentrum.

4.344 mensen hebben voortijdig de wandelschoenen aan de wilgen gehangen, onder hen zes die gebruik maakten van de K.S.C.C.-zorg.

Tijdens de afsluiting op de Jos Vranken werd duidelijk dat vrijwilligers heel flexibel kunnen zijn en kunnen schakelen om alle rustposten te bemensen en te kunnen opbouwen.

Dank is er voor die mensen die vrije tijd hebben ingeleverd om Vierdaagsedeelnemers uit de binnenvaart en ook van ver daarbuiten te steunen met aandacht, met een hapje en een drankje, met behandelde blaren, met gemasseerde spieren. Dank is er ook voor ondernemers en personen die gezorgd hebben voor nieuwe shirtjes, die hebben bijgedragen aan de verzorgingsvoertuigen, er voor zorgden dat stoeltjes, dekens en handdoeken gebruikt konden worden of er aan bijdroegen dat de Vierdaagsekas gevuld bleef.

Het slot over de in Via Gladiola omgedoopte St. Annastraat werd een groot feest met vlaggen, met bloemen, met muziek, met felicitaties en bovenal met hartelijke ontmoetingen en een voldaan gevoel.

Foto’s: aalmoezenier Bernhard van Welzenes sdb en Henry Mooren.