Samen in de geest van Don Bosco

Door Hans Jacobs

De geest van Don Bosco is nadrukkelijk aanwezig op de landelijke dag voor vrijwilligers van het KSCC en de Landelijke Parochie. Ruim honderd vrijwilligers uit alle hoeken en streken van Nederland zijn naar Nijmegen gekomen naar wat uiteindelijk een grote warme familiedag is geworden. De landelijke vrijwilligers dag van het KSCC en de Landelijke Parochie, een uitvloeisel van het gouden jubileum van aalmoezenier Van Welzenes. Een symposium om te onderstrepen wat al die medewerkers in Nijmegen, Raamsdonksveer, Rotterdam, Zwijndrecht en vertegenwoordigers van de kermis en het circus met elkaar gemeen hebben: de roeping, dat ondefinieerbare gevoel om mensen te helpen, die roep van binnen om wat voor ze te doen, te motiveren. “Die mensen roepen jou en de omgeving geeft die sfeer kleur”, aldus de aalmoezenier.

In een inleiding vertelt Rita Vermeltfoort, stafmedewerker van Don Bosco, over het leven van de Italiaanse priester en zijn inzet voor jongeren die in de steden in het verdomhoekje zitten. Rita projecteert de spirit van Don Bosco op het hedendaagse vrijwilligerswerk bij het KSCC en al snel blijkt dat de geest van Don Bosco daar levend aanwezig is.

Muziek, een heerlijke lunch en vooral het met elkaar samen zijn en het elkaar motiveren voeden die geest van Don Bosco en maken deze dag tot een warm familiefeest.