activiteiten in nijmegen e.o.

Het Schipperscentrum in Nijmegen is een ontmoetingscentrum waar via onze helpdesk sociale hulp wordt verleend en dagelijks inspirerende en gezellige activiteiten plaatsvinden. Ook u bent van harte welkom! In onze agenda leest u alle activiteiten die georganiseerd worden.

Ontmoet u graag anderen of vindt u het fijn om uw handen uit de mouwen te steken? Houdt u bijvoorbeeld van zingen, op reis gaan, bloemschikken, schoonmaken, fotografie, scheepsonderhoud of museumbeheer? Dan bent u van harte uitgenodigd bij een van onze terugkerende activiteiten. De coördinatoren van de verschillende activiteiten vertellen u graag meer over de activiteit en beantwoorden al uw vragen. U bereikt alle coördinatoren via of +31(0)24-377 75 75.

SOOS met…

Houdt u van gezelligheid? Samen kaarten, een voorstelling of modeshow bekijken, bingo spelen, een borreltje drinken of….? Bezoek dan SOOS met…! Heeft u vragen over deze gezellige middagen of avonden, of heeft u ook een gezellig idee voor de invulling ervan? Neemt u dan contact op met de coördinatoren Gemma Raats en Henriëtte Leensen.

KSCC Soos met… De Haas modeshow

Onderhoud Schipperscentrum

Het Schipperscentrum in Nijmegen is gehuisvest op een voormalige raderstoomboot uit 1925. Om ons historische schip drijvende te houden zijn er altijd onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Vindt u het leuk om samen met anderen ons schip te boenen, te schilderen of te repareren? Dhr. Peter Wanders coördineert het onderhoudswerk. Kom aan boord en werk mee! 

Bloemschikken

Elke vrijdag worden er weer prachtige bloemstukjes gemaakt. Voor in de aula of voor de zieken binnen onze gemeenschap. Met Pasen en Kerstmis maken we in speciale workshops extra bijzondere bloemstukken. Voor u zelf of om cadeau te geven aan een ander. Wilt u ook graag bloemschikken? Meldt u zich aan bij onze coördinator Yvonne Meering.

Samen zingen

Houdt u ook zo van zingen? Zing dan mee in ons Kerkkoor of bij de Waalkanters. De dirigent/coördinator weet veel over ons repertoire en uw zangstem. Voor het Kerkkoor neemt u contact op met aalmoezenier Van Welzenes sdb.

KSCC Nijmegen koor De Waalkanters

Samen op reis

Ga gezellig met ons mee en schrijf u in voor een dagtocht, meerdaagse reis of bezoek aan een kerstmarkt of evenement. Coördinatoren Mieke Bosman en Gerard Valk informeren u graag over de reis- en inschrijfmogelijkheden.

Interieurverzorging

Het Schipperscentrum in Nijmegen is van binnen altijd netjes en schoon dankzij onze schoonmakers. Vindt u het ook leuk om schoon te maken, vooral bij een ander? Dan bent u van harte welkom binnen onze werkgroep Interieurverzorging onder leiding van onze schoonmaakcoördinator – vacature.

Gastheer/Gastvrouw

Aan boord van Schipperscentrum Nijmegen wordt u hartelijk ontvangen door onze gastheer of gastvrouw. Dagelijks ontvangen we individuele bezoekers en groepen bij ons aan boord. Bent u gastvrij en vindt u het leuk om het anderen naar hun zin te maken? Kom dan als ons team van vrijwilligers voor de bardienst versterken! Werk gerust eens een dag mee om te ontdekken of het iets voor u is. Neem contact op met onze beheercoördinator en gastvrouw Ria Lentjes.

Post

Aan boord van Schipperscentrum Nijmegen bestaat er voor mensen binnen onze gemeenschap met een (reizende) verblijfplaats elders, de mogelijkheid om bij ons aan boord een postbus te huren of Schipperscentrum Nijmegen te kiezen als domicilie (het adres/briefadres waar u volgens de burgerlijke stand woont).

Voor het huren van een postbus of voordat u domicilie bij ons kiest is het belangrijk dat u eerst met ons contact opneemt.

Binnenvaartmuseum

Aan boord van ons schipperscentrum komt in het binnenvaartmuseum de boeiende geschiedenis van de binnenscheepvaart tot leven! Vindt u het leuk om mee te werken in het museum en bezoekers -jong en oud- rond te leiden en verhalen te vertellen over het schippersleven? Neem dan contact op met onze museumcoördinator Henk Nuij.

Zieken vaarvakantie

Elk jaar varen we uit met het hospitaalschip Prins Willem Alexander. Om alle zieken een bijzonder mooie vakantieweek te laten beleven. Wilt u ook meevaren, als passagier of begeleider? Lees hier meer over de reismogelijkheden of neem contact op met coördinator Mieke Bosman.

Vierdaagse Wandelmars

Wilt u de Nijmeegse Vierdaagse meelopen en gebruikmaken van de KSCC-verzorgingsposten tijdens uw wandelmars? Of wilt u het KSCC Verzorgingsteam versterken? Schrijf u dan in via:

https://www.ksccvierdaagse.nl

SOOS in Millingen aan de Rijn

De Millingse Schippersvereniging St. Nicolaas organiseert regelmatig SOOS-middagen in Café de Kastanje aan de Heerbaan 119 in Millingen aan de Rijn. Wilt u ook deelnemen aan deze middagen? Dan kunt u contact opnemen met coördinator Peter Bex via of telefoonnummer 06-40721653.

Praatavonden in Doornenburg

De Schippersvereniging Sterreschans organiseert regelmatig op vrijdagavond een gezellige praatavond in het Ontmoetingscentrum aan de Kerkstraat 3 in Doornenburg. Soms is er een interessante gastspreker of kijken we een mooie film. Er is altijd genoeg om -onder het genot van een hapje en een drankje- samen over (na) te praten. Wilt u ook een gezellige praatavond bijwonen? Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende plaatsvindt. Of neem contact op met coördinator Peter van Megen via:

Vieringen

Elke zondag om 11.00 uur is er een eucharistieviering aan boord van Schipperscentrum Nijmegen. Deze viering is ook thuis via livestream te volgen. Na de viering is er voor iedereen koffie en thee en voor de kinderen een glaasje limonade. De aalmoezenier is tijdens het spreekuur aanwezig voor een persoonlijk gesprek. Meer informatie over alle soorten vieringen aan boord van Schipperscentrum Nijmegen of op andere locaties vindt u hier.