pwa vaarvakantie

Vaarvakantie voor zieken in 2023!

Dit jaar zit er jammer genoeg geen vaarreis in. Corona is de boosdoener, maar we zijn druk bezig om voor volgend jaar weer gezellig op reis te gaan.

Alle deelnemers aan eerdere reizen ontvangen van ons bericht wanneer die reis in 2023 doorgaat. U kunt zich per e-mail (naar: o.v.v PWA 2023) aanmelden indien u op die e-maillijst geplaatst wilt worden.

Samen op reis met hospitaalschip Prins Willem Alexander

 

Op vakantie met de Prins Willem-Alexander is: genieten van vele bezienswaardigheden, volop gezelligheid, lekker eten en drinken, er even helemaal tussenuit, een vaarvakantie van zes dagen, zorgeloos het water op met een professionele bemanning en thuiskomen met prachtige verhalen…

Voor wie organiseren we deze reis?

De vaarvakantie is voor mensen die hulp nodig hebben om op vakantie te kunnen. Voor iedereen uit de binnenvaart-, circus- en kermisgemeenschap. In eerdere reizen stapte een  breed gezelschap aan boord, variërend in leeftijd van 30 tot 100 jaar.

Met het hospitaalschip Prins Willem Alexander maken we een cruise over de Nederlandse en/of Belgische en/of Duitse vaarwegen. We leggen elke middag aan in een pittoreske havenstad of sfeervol dorpje. U kunt van boord op zoek naar alle bezienswaardigheden of een terrasje in de zon.

Elke ochtend vaart het schip naar een volgende bestemming. Tijdens het varen is er eten en drinken, muziek en entertainment. Op woensdag is een eucharistieviering aan boord.

Bekijk onderstaande video (duur: ± 5 minuten) voor een indruk van de vaarreis van 2019.

Verblijf

Het schip is speciaal ingericht voor gasten die moeilijk ter been zijn, zoals gebruikers van een rollator of een rolstoel. Aan boord vindt u de gastenhutten, verschillende salons en het bovendek met terras.

Gastenhutten

Het schip heeft 25 ruime twee persoonshutten voor de gasten. De hutten zijn ingericht met, elektrische hoog-laagbedden, televisie, huistelefoon, zusterbel, voldoende kastruimte en een wastafel. Elke hut heeft een eigen klimaatregeling waarmee de verwarming en de airconditioning geregeld kan worden. Op de televisie is te zien, via het interne systeem, de gebeurtenissen in de grote salon, de GPS-gegevens vanuit de stuurhut en het uitzicht op het water voor het schip. Dus lekker wakker worden en vanuit het bed kijken waar het schip naar toe vaart.

Salons

Naast de grote salon voor de gasten met een bar, sterrenhemel, groot televisiescherm en toneelverlichting is er een personeelssalon met bar en muziekcomputer en een kleine salon voor familie ontvangst van de gasten.

Bovendek met terras

Met de lift, die groot genoeg voor een bed is, kan men buiten op het bovendek komen. Op dit dek is een serre en een zonneluifel en het terras voor de zongenieters.

Medische ondersteuning

Tijdens de vaarvakantie zorgen ruim 40 (zorg)vrijwilligers ervoor dat u van een onvergetelijke reis kunt genieten. Er is ook een gediplomeerd (BIG) verpleegkundige, fysiotherapeut en arts aanwezig.

Bij de receptie en in het verpleegkantoor komen de oproepsignalen voor assistentie vanuit de hutten en uit de toiletten en badkamers binnen.

Wilt u ook meevaren?

Elk jaar vaart het Landelijk Katholiek Sociaal Cultureel Centrum uit met het hospitaalschip Prins Willem Alexander. Om alle zieken en mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen, een bijzonder mooie vakantieweek te laten beleven.

Wilt u ook meevaren, als passagier of begeleider? Neemt u dan contact met ons op via +31(0)24 377 75 75 of stuur een e-mail naar . Na aanmelding ontvangt u van ons een aanmeldingsformulier dat u volledig ingevuld aan ons terugstuurt. Het aanmeldingsformulier wordt door de arts gebruikt om te beoordelen of de zorg die u nodig heeft ook door ons geleverd kan worden.

Goed om te weten:

  1. U reist met ons mee nadat onze arts uw aanmeldingsformulier heeft beoordeeld en uw deelname schriftelijk aan u hebben bevestigd.
  2. Uw privacy is bij ons in goede handen. Lees hier onze privacyverklaring.
  3. Ziektekostenverzekeringen kunnen eventueel financieel bijdragen in de kosten voor deze reis. Informeer naar de mogelijkheden bij u ziektekostenverzekeraar.
  4. Voor deze reis dient u zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.