huwelijk

Huwelijk

Hebben jullie trouwplannen en willen jullie een huwelijksdatum gaan bepalen? Neem dan contact met ons op of op de gewenste datum de aalmoezenier en de parochielocatie beschikbaar zijn.

Als toekomstige echtgenoten bereiden jullie je samen met de aalmoezenier voor op het kerkelijk huwelijk. Een goede inhoudelijke voorbereiding op jullie huwelijk verdiept het bijzondere moment waarop jullie elkaar het ja-woord zullen geven.

Ter voorbereiding op het pastorale gesprek voor de kerkelijke huwelijksviering kunnen jullie een huwelijkverklaring invullen en meenemen naar het gesprek. Hieronder staat de download gereed van de verklaring.

Een van de zeven sacramenten is het huwelijk, waarin jullie als geliefden het levensverbond niet alleen voor de wet, maar ook voor de kerk willen sluiten. Voor God willen jullie de belofte tot wederzijdse liefde, zorg en trouw ‘in goede en kwade dagen’ bezegelen. Voor jullie gemeenschappelijke leven vragen jullie Gods zegen. Ook de mensen om jullie heen worden zo getuigen van jullie bijzondere verbintenis.

Trouwlocatie Nijmegen

Op Schipperscentrum Nijmegen bestaat ook de mogelijkheid te trouwen voor de burgerlijke stand. Het is een door de Gemeente Nijmegen goedgekeurde huwelijkslocatie.

Vergoeding

De vergoeding voor de kerkelijke huwelijksviering vindt u in onze parochietarieven.

Het Schipperscentrum is een officiële huwelijkslocatie