uitvaart

Uitvaart

Wanneer u een dierbare verliest, dan stelt u prijs op een goed verzorgde kerkelijke uitvaart. Vanuit onze parochie helpen onze medewerkers u bij dit laatste afscheid.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is het belangrijk dat u eerst met ons pastorale team contact opneemt om een datum voor de uitvaart te plannen, voordat u verdere afspraken maakt met uw uitvaartondernemer. Ons pastorale team staat klaar om de kerkelijke uitvaart in overleg met u inhoudelijk voor te bereiden en op de gewenste locatie(s) met u te verzorgen.

Schipperscentrum Nijmegen beschikt over een rouwkapel waarin een overledene voor de uitvaart één of meer dagen opgebaard kan worden. Ook is het mogelijk in een moment voorafgaand aan de uitvaartviering in de rouwkapel belangstellenden persoonlijk afscheid te laten nemen van uw dierbare.

In herinnering aan

Bij een uitvaartplechtigheid wordt op de parochielocatie een gedachteniskruisje geplaatst. Het blijft een jaar op deze plek hangen en wordt dan aan de familie overhandigd.

Misintentie

Alle overledenen worden gedurende zes weken na de kerkelijke uitvaart in de zondagsviering herdacht in de misintenties bij de voorbeden. Daarnaast kunt u zes vieringen opgeven waarin voor uw dierbare gebeden zal worden. U ontvangt een brief om deze data op te geven. Wilt u daarna voor uw dierbare laten bidden dan kunt u uw gebedsintenties opgeven via het parochiesecretariaat. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Wel kunt u een vrijwillige bijdrage geven.

Allerzielen

Samen met Allerheiligen vormt Allerzielen in de katholieke kerk de jaarlijkse dodenherdenking. Allerheiligen is een dag speciaal voor bijzondere doden: heiligen. Allerzielen is voor álle overledenen.

De ziel is een deel van de mens dat volgens christenen altijd blijft leven en na de dood naar God gaat. Met Allerzielen worden de overledenen uit het afgelopen jaar in onze parochie herdacht en wordt een viering aan hen opgedragen. Deze viering houden wij elk jaar op de dichtstbijzijnde zondag rond 2 november om 11.00 uur. De contactpersoon van de familie van de overledene ontvangt voor deze gedachtenisviering een schriftelijke uitnodiging.

Vergoeding

De vergoeding voor de kerkelijke uitvaart en de opbaring van een overledene in onze rouwkapel vindt u in onze parochietarieven.